ThessBook Logo

ThessBook: Ο Έξυπνος Οδηγός της Θεσσαλονίκης

Δεν θα ήταν ωραίο να υπήρχε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα παρείχε ενημερωμένη, επίκαιρη, έξυπνη τοπική πληροφορία για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης;

Όταν ξεκινήσαμε την ανάπτυξη του ThessBook, αρχίσαμε να συλλέγουμε σημεία ενδιαφέροντος (POIs) και να αναπτύσσουμε εργαλεία γεωγραφικού εντοπισμού και επεξεργασίας τους. Εστιάσαμε σε έναν μικρό αριθμό κατηγοριών POIs, για δύο λόγους: να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη πληρότητα και αξιοπιστία στα δεδομένα μας' και να προσφέρουμε κάτι παραπάνω από μια απλή λίστα σημείων ενδιαφέροντος.Αποφασίσαμε επίσης να εστιάσουμε στο είδος της τοπικής πληροφορίας που είναι πιο χρήσιμη σε χρήστες που βρίσκονται σε κίνηση — τα μέρη που συνήθως αναζητάς εκτός προγράμματος' όχι εκείνα τα οποία σχεδιάζεις να επισκεφτείς πριν καν ξεκινήσεις από το σπίτι ή το γραφείο.

Έξυπνη Πληροφορία. Επίκαιρη Πληροφορία. Προσαρμοσμένη Πληροφορία.

We're Open!

Τι ακριβώς κάνει το ThessBook λοιπόν που το καθιστά τόσο χρήσιμο; Σας βοηθά να βρείτε αυτό που εσείς ψάχνετε, όχι απλώς τι υπάρχει κοντά σας. Χρησιμοποιεί τις δυνατότητες γεωπροσδιορισμού της θέσης σας για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα σημεία ενδιαφέροντος που θέλετε. Αυτό σημαίνει επίκαιρη, έξυπνη πληροφόρηση και αρκετές χρήσιμες λειτουργίες που δε θα βρείτε στη τυπική συσκευή GPS ή πλοηγούς.

Για παράδειγμα, θέλετε να βρείτε το κοντινότερο ανοιχτό φαρμακείο; Μήπως το πλησιέστερο και φθηνότερο πρατήριο βενζίνης; Η έναν κατάλογο των τοπικών κινέζικων εστιατορίων. Ταξινομημένων ανά τιμή. Που κάνουν αποστολή στο σπίτι. (Φυσικά έχουμε όλα τα είδη εστιατορίων, συμπεριλαμβανομένης της τιμής, της δυνατότητας αποστολής, του ωραρίου και του είδους τους!). Όλα αυτά, και πολλά ακόμη είναι πανεύκολα μέσω του ThessBook!

The Action Menu!

Όμως το ThessBook είναι επίσης ένας πολύ χρήσιμος οδηγός και γι'αυτούς που επισκέπτονται την πόλη: μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για ανοιχτά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εστιατόρια και bar, να δείτε τις ταινίες που παίζονται σήμερα στους κινηματογράφους, μαζί με τις προβολές και τις αίθουσες, ταξινομημένες βάσει απόστασης από τη θέση σας. Με ένα άγγιγμα της όθόνης μπορείτε να δείτε πληροφορίες κίνησης, ανοιχτών δημόσιων υπηρεσιών και νοσοκομείων. Το ThessBook έχει μενού ενεργειών σε όλες τις ενότητες πληροφορίας (προσβάσιμο από το κουμπί στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης στο iOS και μέσω του menu button στο Android). Το μενού ενεργειών παρέχει επιπλέον λειτουργίες σχετικές με την εμφανιζόμενη πληροφορία, όπως επιλογές φιλτραρίσματος και ταξινόμησης, εμφάνιση κλειστών σημείων (π.χ. κλειστών δημόσιων υπηρεσιών), εμφάνιση όλων των σημείων στον χάρτη κλπ.

map

Η πληροφορία για τα σημεία ενδιαφέροντος παρουσιάζεται με εύκολο και συναφή τρόπο μεταξύ κατηγοριών: ακουμπώντας μια καταχώριση στις περισσότερες κατηγορίες εμφανίζει το σημείο στον χάρτη. Μπορείτε να επιλέξετε 'δρομολόγηση' για να δείτε πως ακριβώς θα φτάσετε σε αυτό από την τρέχουσα θέση σας. Η επιλογή 'Όλα στον Χάρτη' από το μενού ενεργειών σας επιτρέπει να δείτε όλα τα σημεία της κατηγορίας που βρίσκονται σχετικά κοντά σας ταυτόχρονα!

Τέλος, όταν υπάρχει η σχετική πληροφορία, θα βρείτε ένα πράσινο κουμπί 'κλήσης' το οποίο σας επιτρέπει να καλέσετε άμεσα το σημείο που σας ενδιαφέρει, είτε αυτό είναι ένα φαρμακείο, εστιατόριο, κινηματογράφος ή δημόσια υπηρεσία. Μπορείτε έυκολα και γρήγορα να κλείσετε τραπέζι στο αγαπημένο σας στέκι, ή να ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα του φαρμάκου που ψάχνετε στις 2 τα ξημερώματα.

heart

Μπορείτε επίσης να συνεισφέρετε στο ThessBook. Επισκεφθείτε το Contribute! από τον φυλλομετρητή σας και αρχίστε να καταχωρείτε τα δικά σας αγαπημένα σημεία για πλήθος υπάρχουσων και μελλοντικών κατηγοριών. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και από το κινητό σας από το κεντρικό μενού (πατώντας το πλήκτρο πάνω δεξιά με τα μικρά γρανάζια σε συσκευές iOS και το menu button σε συσκευές Android). Μπορείτε επίσης να 'προτείνετε' τα αγαπημένα σας σημεία για αρκετές κατηγορίες της εφαρμογής, ακουμπώντας την γκρί καρδούλα που βρίσκεται δίπλα στο όνομά τους. Μπορείτε να ταξινομήσετε κατά δημοτικότητα, για να δείτε με μια ματιά ποιά εστιατόρια, κάβες ή ζαχαροπλαστεία της περιοχής που βρίσκεστε προτιμούν οι περισσότεροι χρήστες του ThessBook.

Το ThessBook ήταν δωρεάν από τη πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2009, και θα παραμείνει δωρεάν. Καθημερινά εργαζόμαστε για να το βελτιώσουμε και εμπλουτίσουμε με περισσότερες λειτουργίες, περισσότερες κατηγορίες και εξυπνότερο περιεχόμενο έτσι ώστε πάντα να γνωρίζετε πως όταν ανοίγετε την εφαρμογή βλέπετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επιπλέον προσθέτουμε συνεχώς 'κοινωνικές' λειτουργίες, όπως οι 'προτάσεις' που ανοίγουν μια νέα διάσταση επικοινωνίας και πληροφόρησης. Και είμαστε ακόμη στην αρχή!

Το ThessBook είναι σήμερα διαθέσιμο για τις πλατφόρμες iOS και Android. Σκοπεύουμε να υποστηρίξουμε και άλλες πλατφόρμες εφ'όσον υπάρχει ζήτηση και ενδιαφέρον στο μέλλον. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του blog του ThessBook, του twitter ή της σελίδας στο Facebook, ή αν προτιμάτε πιο παραδοσιακές μεθόδους επικοινωνίας, συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την φόρμα επικοινωνίας.

Τι προσφέρει το ThessBook

button button button button button button button button button button button button button button
 • Κάντε Click πάνω στα εικονίδια για να μάθετε περισσότερα για τις κατηγορίες του ThessBook.

 • Φαρμακεία, όπουδήποτε τα χρειάζεσαι, τη στιγμή που τα χρειάζεσαι

  Ένας κατάλογος με όλα τα φαρμακεία της περιοχής σας που είναι ανοικτά τη στιγμή εκείνη, ταξινομημένα με βάση την απόσταση από το σημείο που βρίσκεστε. Το όνομα του φαρμακοποιού, η διεύθυνση του φαρμακείου και ένα πράσινο κουμπάκι κλήσης είναι στη διάθεσή σας. Πατώντας οπουδήποτε αλλού πάνω στο πεδίο του κάθε φαρμακείου, το βλέπετε στον χάρτη.

  Η πληροφορία είναι επίκαιρη: θα δείτε μόνο τα φαρμακεία εκείνα που είναι ανοικτά την ώρα που κάνετε την αναζήτηση: π.χ. στις 2 το πρωί, ή την Κυριακή, η λίστα του ThessBook θα περιλαμβάνει μόνο όσα εφημερεύουν εκείνη τη στιγμή.

  Τα δεδομένα για αυτή τη κατηγορία παρέχει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

 • Η φθηνότερη βενζίνη στην περιοχή σας

  Πατώντας εδώ βλέπετε μια λίστα με όλα τα βενζινάδικα της περιοχής σας, ταξινομημένα με βάση την απόσταση από το σημείο που βρίσκεστε. Πέρα από την πληροφορία που θα περιμένατε να βρείτε (μάρκα, διεύθυνση, απόσταση από το σημείο που βρίσκεστε), θα δείτε επίσης και την τελευταία καταγεγραμμένη τιμή βενζίνης, όπως την δίνει το fuelprices.gr του Υπουργείου Ανάπτυξης. Μέσω των Ρυθμίσεων του ThessBook μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο βενζίνης του οποίου την τιμή επιθυμείτε να βλέπετε. Ένα πράσινο τσεκ σας δείχνει τις τιμές που έχουν ενημερωθεί μέσα στις τελευταίες 48 ώρες. Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε και κατά τιμή βενζίνης, πατώντας το πλήκτρο του μενού ενεργειών και επιλέγοντας 'Ταξ/ση βάσει τιμής'.

 • Νοσοκομεία

  Πατώντας εδώ βλέπετε μια λίστα με όλα τα νοσοκομεία της περιοχής σας, ταξινομημένα με βάση την απόσταση από το σημείο που βρίσκεστε. Δίπλα στο όνομα εμφανίζεται το πράσινο κουμπί που σας επιτρέπει να καλέσετε άμεσα το σχετικό νοσοκομείο. Η πληροφορία εδώ είναι πλήρης, αλλά οι εφημερίες προς το παρόν δεν περιλαμβάνονται. Είναι καλό να πάρετε τηλέφωνο το νοσοκομείο για να επιβεβαιώσετε ότι η κλινική που σας ενδιαφέρει είναι ανοιχτή.

 • Όταν χρειάζεστε μετρητά...

  Πατώντας εδώ θα δείτε έναν κατάλογο με όλα τα καταστήματα τραπεζών και εξωτερικά ΑΤΜ της περιοχής, ταξινομημένα με βάση την απόσταση από το σημείο που βρίσκεστε. Αρχικά βλέπετε τα σημεία όλων των τραπεζών, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζεται μόνον η δική σας τράπεζα (πηγαίνοντας στις επιλογές του ThessBook, εντός του πίνακα ρυθμίσεων στις συσκευές iOS ή από το menu button στο Android). Προς το παρόν το ThessBook συμπεριλαμβάνει μόνο τα σημεία εκείνα που έχουν ΑΤΜ δημόσια προσβάσιμο όλο το εικοσιτετράωρο. Αυτό σημαίνει ότι κάποια ΑΤΜ που βρίσκονται μέσα σε καταστήματα, γήπεδα ή σταθμούς ΜΜΜ δεν συμπεριλαμβάνονται ακόμα.

  Επίσημα δεδομένα από τις τράπεζες που συμπεριλαμβάνονται.

 • Ώρα για κινηματογράφο!

  Με το ThessBook έχετε τον πιο βολικό οδηγό για τις ταινίες της ημέρας στη παλάμη του χεριού σας. Μάθετε ποιές ταινίες παίζονται σήμερα, τις προβολές τους, τις αίθουσες που βρίσκονται κοντά σας. Βρείτε πληροφορίες για τη ταινία, όπως οι πρωταγωνιστές, ο σκηνοθέτης, η σύνοψη, το πόστερ (ακουμπήστε το για την μεγενθυμένη έκδοση) ακόμη και το trailer της ταινίας, έτσι ώστε να έχετε τη καλύτερη δυνατή εικόνα γι'αυτήν. Μπορείτε ακόμη να καλέσετε τον κινηματογράφο, είτε για να κλείσετε θέση, είτε για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, πατώντας το πράσινο κουμπί στον κατάλογο που εμφανίζεται αφού επιλέξετε ταινία. (Διαθέσιμη μόνο για iOS)

 • Ψωνίστε τα απαραίτητα.

  Το ThessBook σας παρέχει μια βολική λίστα με τα πλησιέστερα supermarkets, για εκείνες τις στιγμές που βρίσκεστε μακριά από το σπίτι και θέλετε να αγοράσετε τα απαραίτητα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει όλα τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και Carrefour.

 • Κινήσου Γρήγορα. Η κίνηση στους δρόμους, 24/7!

  Κολλημένοι στην κίνηση; Όχι πια. Το ThessBook σας δίνει πληροφορία για την κίνηση στους δρόμους, και μάλιστα δωρεάν. Πατώντας εδώ θα δείτε μια χρωματισμένη λίστα με τις συνθήκες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αν η μπάρα στα αριστερά είναι κόκκινη, καλύτερα μείνετε μακριά -- αν είναι πορτοκαλί, ετοιμαστείτε για λίγη αναμονή.

  Δεδομένα κυκλοφοριακού φόρτου από την ΕΛ.ΑΣ.

 • Γλυκά, τόσα πολλά γλυκά!

  Πατώντας εδώ θα δείτε μια λίστα με όλα τα ζαχαροπλαστεία της περιοχής, ταξινομημένα με βάση την απόσταση από το σημείο που βρίσκεστε. Μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο πατώντας το πράσινο κουμπί, ή να σημειώνετε κάποιο ζαχαροπλαστείο που σας άρεσε και θα προτείνατε σε άλλους, πατώντας την γκρι καρδούλα στα αριστερά.

  Το κουμπί πρόσθετων επιλογών σας επιτρέπει να δείτε τα ζαχαροπλαστεία ταξινομημένα και βάσει δημοτικότητας -- κάτι πολύ χρήσιμο ειδικά όταν βρίσκεστε σε περιοχή που δεν ξέρετε.

 • Μην πας με άδεια χέρια!

  Ψάχνετε για καλό κρασί ή ποτό για το σπίτι; Επισκέπτεστε οικογένεια ή φίλους; Πατώντας εδώ βλέπετε μια λίστα με όλες τις κάβες της περιοχής, ταξινομημένες με βάση την απόσταση από το σημείο που βρίσκεστε. Μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο πατώντας το πράσινο κουμπί, ή να σημειώσετε κάποια κάβα που σας άρεσε και θα προτείνατε σε άλλους, πατώντας την γκρι καρδούλα στα αριστερά.

  Το κουμπί πρόσθετων επιλογών σας επιτρέπει να δείτε τις κάβες ταξινομημένες και βάσει δημοτικότητας -- κάτι πολύ χρήσιμο ειδικά όταν βρίσκεστε σε περιοχή που δεν ξέρετε.

 • Η Μηχανή του Δημοσίου στα χέρια σου.

  Πατώντας εδώ θα βρείτε έναν κατάλογο με τις ανοιχτές δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής, ταξινομημένες με βάση την απόσταση από το σημείο που βρίσκεστε. Η κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνει αστυνομικά τμήματα, τμήματα τροχαίας, ΚΕΠ, ΔΟΥ, ταχυδρομεία και δημαρχεία. Μπορείτε να τις καλέσετε άμεσα στο τηλέφωνο πατώντας το πράσινο κουμπί. Αν για κάποιο λόγο θέλετε να δείτε όλες τις υπηρεσίες, άσχετα αν είναι ανοικτές ή κλειστές στο κοινό εκείνη την ώρα, αρκεί να πατήσετε το κουμπί πρόσθετων επιλογών '...' και να επιλέξετε 'Όλες οι υπηρεσίες'.

 • Αξίζει να τα επισκεφθείς!

  Πατώντας εδώ θα βρείτε έναν κατάλογο με όλα τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης, που είναι ανοικτοί τη στιγμή εκείνη, ταξινομημένους με βάση την απόσταση από το σημείο που βρίσκεστε. Θα δείτε ακόμα την τιμή του εισιτηρίου για κάθε έναν από αυτούς, εφόσον είναι διαθέσιμη. Μπορείτε να κάνετε τηλεφωνική κλήση άμεσα πατώντας το πράσινο κουμπί. Αν για κάποιο λόγο θέλετε να δείτε όλους τους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των κλειστών, αρκεί να πατήσετε το πλήκτρο του μενού ενεργειών να επιλέξετε 'Όλοι οι χώροι'.

  Σε αυτή τη κατηγορία δε συμπεριλαμβάνουμε μόνον τα ωράρια όλων των χώρων, αλλά και επιπλέον και την τιμή του εισιτηρίου. Έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε ακόμα πιο έξυπνη την πληροφορία με ειδική ένδειξη για τις μέρες του χρόνου που η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είναι δωρεάν.

 • Βραδινή έξοδος.

  Βρείτε το πλησιέστερο live. Ή ένα πολυτελές μπαρ ξενοδοχείου. Ή ένα all-day bar που σερβίρει φαγητό. Ή ένα δημοφιλές club. Το ThessBook τα έχει όλα, σε έναν βολικό κατάλογο που σας δείχνει επίσης αν το μέρος έχει εξωτερικό χώρο και αν σερβίρει φαγητό. Μπορείτε πάντα να πατήσετε την γκρί καρδιά για να 'προτείνετε' τα αγαπημένα σας bar και club καθώς και να δείτε τα πιο δημοφιλή καταστήματα κοντά σας όπως τα 'ψήφισαν' οι χιλιάδες χρήστες του ThessBook.

 • Το καλύτερο φαγητό

  Πατώντας εδώ βλέπετε έναν κατάλογο με τα εστιατόρια της περιοχής, ταξινομημένα με βάση την απόσταση. Για κάθε εστιατόριο υπάρχει μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες: είδος κουζίνας, ενδεικτική τιμή (όσο περισσότερα σύμβολα ευρώ, τόσο ακριβότερο το εστιατόριο) και αν το εστιατόριο κάνει delivery στο σπίτι (κόκκινο αυτοκινητάκι). Αν το επιθυμείτε μπορείτε να κλείσετε τραπέζι ή να παραγγείλετε για delivery, κάνωντας τηλεφωνική κλήση άμεσα πατώντας το πράσινο κουμπί κλήσης. Από το ThessBook 1.5 και ανώτερη έκδοση μπορείτε να σημειώσετε κάποιο εστιατόριο που σας άρεσε και θα προτείνατε σε άλλους -- πατήστε τη γκρι καρδούλα στα αριστερά και θα την δείτε να γίνεται κόκκινη. Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το ThessBook, τα αγαπημένα σας θα είναι εκεί.

  Στο μενού ενεργειών θα βρέιτε τη δυνατότητα να ταξινομήσετε και να φιλτράρετε την πληροφορία με όσους τρόπους μπορείς να φανταστείτε: Μπορείτε π.χ. να επιλέξετε μόνο τα ιταλικά της περιοχής σας που κάνουν delivery, πατώντας 'Φίλτρο βάσει Κουζίνας' -> 'Ιταλική' και 'Μόνον delivery'. Μπορείτε ακόμα να ταξινομήσετε τα εστιατόρια βάσει κόστους και δημοτικότητας -- κάτι πολύ χρήσιμο ειδικά όταν βρίσκεστε σε περιοχή που δεν γνωρίζετε.

 • Γιατροί

  Πατώντας εδώ βλέπετε έναν κατάλογο με τους πλησιέστερους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Στο μενού ενεργειών θα βρείτε τη δυνατότητα να φιλτράρετε βάσει ειδικότητας.

  Το status των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ είναι αυτή τη στιγμή αβέβαιο. Συνιστούμε να τηλεφωνήσετε στον γιατρό πριν την επίσκεψη.

|